Rampelys festivalen 2017

Generalprøve på Fremtidens historie

 

I dag var vi på generalprøven til Kompani kWh. Kompani kWh har i år fått rettighetene til Fremtidens Historie som er skrevet av Christian Lollike. Christian Lollike (født 1973) er en dansk dramatiker og har jobbet som instruktør på Århus teater fra 2005-2011. I dag er han leder på Sort/Hvid i København. Lollike tar ofte utgangspunkt i aktuelle politiske begivenheter i sine arbeider.

Fremtidens historie har Norgespremiere i Oslo våren 2017, og spiller på Rampelys GNIST som er de unge voksnes dag på Rampelysfestivalen. I stykket møter vi Taxi-sjåføren, HENNE, som kjører rundt i gatene og møter businessfolk, politikere, kunstnere og uteliggere som utfordrer HENNE på mange plan, men klarer HENNE å ta riktige valg?

Kompani kWh ønsker å utforske hvordan fremtiden ser ut i Europa. De skaper karakteren HENNE, en Taxi-sjåfør, et helt alminnelig menneske. Gjennom dette helt alminnelige mennesket tegnes det et dystert bilde av Europa og vi møter oss selv i døra gang på gang. Dette helt alminnelige mennesket er en refleksjon av oss alle, og vi må gå i oss selv når vi blir konfrontert med de store problemstillingene stykket tar opp. (Markedsliberalisme, flyktningkrise, klimakrise, medmenneskelighet, kunst og kultur, enkeltmenneskenes liv, fellesskapet, pengejag, stjerne-jag, karrière, skjønnhet, makt, undertrykkelse og mye mer. Skuespillerne prøver til slutt å finne en avslutning på Fremtidens historie, men har fremtiden noen avslutning? Hvordan finne avslutningen til denne historien i et Europa som er i så stor endring?

Det var tydelig fra generalprøven at gruppen hadde jobbet mye med stykket. En stor takk til regissør Mine Nilay Yalcin og Kompani Kwh for en fantastisk forestilling. Vi gleder oss til Norgespremieren onsdag 3. mai!

Kompani kWh er et ny-oppstartet teaterkompani basert i Oslo. Gruppen er bestående av Regissør Mine Nilay Yalcin, skuespillere Caroline Karlsen, Christian Grøver Bendiksen, Martine Onstad, Preben Liland Madsen, Nadia Helena Gustavsen, Khalid Mahamoud, Ragnhild Blomstrøm, Karen Lousie Vuttudal Grindvold, Olav Kåre Dønheim, Margarita Holm og Telma Bekken Lindberg. Kompaniet produseres av Oslo Teatersenter under Scenekunst +.