Rampelys GNIST er de unge voksnes dag på Rampelysfestivalen!

Rampelys GNIST er en minifestival inne i festivalen! Mandag 30. April er viet til de unge lovende innen det frie- og frivillige-scenekunstmiljøet, med forestillinger fra Teater Leikhus, SOM DEG produksjoner og Kompani kWh. I foajeen vil DJ Saronia spille mens et utvalg billedkunstnere deltar på en Paint-off hvor publikum etter noen timer avgjør vinneren.

Mellom og etter forestillingene inviterer vi til sosialt samvær, kunstneriske innslag og mingling i foajeen.

Samlepris for hele kvelden: 180,-

Pris per forestilling: 60,-

Program:
17:30 Teater Leikhus – DADA
19:00 SOM DEG Produksjoner – Om enn bare for i kveld
20:30 Kompani Kwh – OSLO
21:15 DJ Saronia & Paint-off

Om forestillingene

Teater Leikhus – DADA

Et pent dekket bord med dadaismens barnlige og tilfeldige uttrykk. På menyen står et opprør mot tradisjonelle

konvensjoner og krigens brutaliteter. «DADA» er en performance forestilling hvor tilfeldighetens lek blir et storslagent kunstverk, inspirert av dadaistenes opprør mot den etablerte og logiske kunstformen.

Dadaismen startet etter første verdenskrig som en protest på meningsløsheten, men også som et opprør mot mer kunstnerisk frihet. Med uttrykket “if everything is art, nothing is” utfordret de ideen om hva kunst kunne være og åpnet opp for et mangfoldig kunstuttrykk.

Dadaistene samfunnskritikk av krigens brutalitet, og naive spørsmål om hva kunst kan være – er like aktuell i dag mer enn 100 år etter.

Utviklet av: Teater Leikhus
Regi: Eva Burgerhoudt
Scenografi: Sorcha Gibson
Skuespillere: Irene Nessa Bjørnevik og Lise Andrea Grimelund-Kjelsen
Passer for 14 år og oppover
Varighet: 45 min

SOM DEG Produksjoner – Om enn bare for i kveld

Handlingen i “Om enn bare for i kveld” finner sted i et bedehus i ei lita norsk bygd. Der møter du Judith og Miriam, to søstre som begge har vokst opp i den lille menigheten. Som 15 åring dro Miriam, forlot familien og alt som var der, når er hun tilbake.
“Om enn bare for i kveld” er en forestilling om fordommer, identitet og tilhørighet. Om de små kampene hvert enkelt menneske kjemper med seg selv.
For hjelper det å flykte, om den man flykter fra er seg selv?

Manus og regi: Helene Skogland
På scenen: Jenny Ellegård og Sofie Frost
Passer for 14 år og oppover
Varighet: 45 min

 

 

 

Kompani kWh – OSLO 

Fremtiden. I Oslo sentrum møtes 5 tilfeldige personer i et venterom. De bærer alle på historier fra noen utfordrende år i Oslo, men nå er de alle klare for fremtiden. Nye Oslo skal bygges og muligheten er lik for alle til å søke borgerskap i dette nye, trygge. Men hva kreves egentlig for å komme inn? Og hvem er det som bestemmer?

Dette er en ”work in progress” forestilling.

Manus: Manuset er under arbeid og er skrevet av Mine Nilay Yalcin, Rikke Petterson og Kompani kWh ved Christian Grøver Bendiksen, Karen Louise Vuttudal Grindvold, Camilla Johansen, Preben Liland Madsen og Caroline Karlsen.
Ide og Regi: Mine Nilay Yalcin
Takk til: Kompani kWh , Oslo teatersenter og Rikke Petterson.
Passer for 14 år og oppover
Varighet: 45 min

Etter forestillingene blir det mingling, DJ og paint-off i foajeen på Black Box teater. DJ Saronia spiller funky musikk som disco, soul, hip hop og afrobeat med en ny vri som får deg til å enten danse eller komme i godt humør!