Lørdag 6.mai blir det en egen krim-dag for første gang på Rampelysfestivalen! På denne dagen presenterer vi fem krimforestillinger. Ta fram forstørrelsesglasset og se om du finner din indre Poirot.

Først ut på programmet er ”Skalskalikke” med KampTeateret.

Skalskalikke – en kaoskrim om smålighet og stjernestatus og er skrevet og fremført av KampTeatret (Kampen Barne og Ungdomsteater). På et sted der alle kjenner alle får Janteloven rule. Ingen skal skinne og ingen får stikke nesen frem. Når noen av stedets ungdommer starter et band og inviterer til konsert, er det flere som vil stikke kjepper i hjulene. Men hvem har motiv og mulighet til å stoppe de håpefulle og hvorfor må det være slik det alltid har vært?
Hvem forgiftet hvem og hvorfor? Og skalskalikke noen gifte seg?
Vi stiller spørsmålene, men får vi noen svar?
Kom og bli med på å løse flokene!

Foto: Yasmin Emeci

Skudd-drama med Solkrem

I Skudd-drama møter vi en mann, tre navn, tre kjærester, bortadopterte tvillingbrødre og masse hemmeligheter, løgner, drama, hat og kjærlighet. Ja, dette er en såpeopera på sitt beste. Hvem har lurt hvem og hvem er kjæresten til hvem og hvem er egentlig hvem. Ja…. Ikke lett å vite.

Solkrem teatergruppe har skapt sin egen melodramaforestilling som du ikke må gå glipp av! Kom og le med Solkrem 5 og 6. mai!

 

Hotellmysteriet med Høyspenten:

På et høyfjellshotell i Norge skjer det plutselig et mord. Hvem blir drept? Vi møter detektiver som blir satt på saken og får den vanskelge oppgaven med å finne ut av hvem som drepte og hvorfor. Gjennom forestillingen blir vi kjent med de ansatte og deres intriger og uvennskap på jobben. Tilfeldigvis samme helg besøker to popstjerner hotellet og hva gjør den mystiske Jenny Kitti der? Bli med å finn ut av dette mysteriet sammen med teatergruppen Høyspenten under Rampelysfestivalen 2017.

Supergruppa ved Torunn Tusj teaterskole: Frøken detektiv og mysteriet på Grevly

Foto: Yasmin Emeci

”Frøken detektiv og mysteriet på Grevly” handler om Nina Dahl og venninna hennes Berit som elsker å lese bøkene om Frøken detektiv. De håper at de selv en dag får muligheten til å løse et mysterium. Og kanskje den dagen kommer før de aner…

Dette er en krimgåte av Klaus Hagerup og Nils Nordberg, begge mestre i krimsjangeren. Gruppen va
lgte akkurat dette stykket fordi de likte mysteriet. Hva skjedde egentlig med de tre som forsvant på Grevly for femti år siden, og hvor ble det av diamanten «Bastows stjerne»? Kanskje Nina og Berit klarer å løse mysteriet, kanskje noen i publikum tror de har svaret? Men helt sikker kan bare den bli som kommer og ser forestillingen.

”Mord over en lav sko” med Nesten Lættis

Året er 1936. Mørke skyer samler seg over herregården Såleborg. Mange har grunn til å ønske livet av skofabrikken Hermann Platt. Dessuten har gentlemannsforbryteren Skyggen meldt at han, ved midnatt, vil stjele den etrustiske dolken på godset.

”Mord over en lav sko” er en kriminalkomedie, og det kan være vanskelig å finne hvm som er morderen. Kanskje finner du det ut? Nesten lættis sliter fortsatt med å finne ut hvem som er morderen!