OM RAMPELYSFESTIVALEN

Rampelysfestivalen er en egen teaterfestival for og med barn og ungdom, og er Norges største av sitt slag. I 2018 foregår festivalen fra 27. april – 5. mai på Black Box teater i Oslo.

Rampelysfestivalen har barn og unge i fokus, både som kunstnere på scenen, som publikum og bak scenen som deltagende i utformingen. Festivalen er lokalt forankret i Oslo, men tilgjengelig for nasjonale og internasjonale barne- og ungdomsteatergrupper. Det er et viktig prinsipp at det skal være gratis for alle å delta på Rampelysfestivalen.

Oslo teatersenter er arrangører av festivalen, og er stolte over å ha vært et viktig bidrag til scenekunstfeltet for og med barn og unge helt siden 1990. Festivalen er den eneste utadrettete arenaen som tar barn og unges scenekunst på alvor, og tilbyr profesjonell infrastruktur.

Rampelys ATOM

er en uformell bi-scene i foajeen som har blitt et populært tilskudd til festivalstemningen. Mellom visningene er scenen åpen for barn og unge med et ønske om å vise seg fram, enten det er sang, dans, monologer eller noe annet.

Rampelys GENERATOR

skal være et forum for å gå dypere inn i forestillingene som vises. Det kan være verksteder hvor det er åpent for deltagere å lære mer om det som er vist på scenen, eller samtaler og debatter rundt temaer som tas opp i forestillingene.

Rampelys GNIST

Rampelys GNIST er en egen festival i festivalen, for de unge voksne, i alderen 18-28 år. En kveld i løpet av festivalen tar de over scenene og foajeen på Black Box teater. Denne kvelden er et tiltak for å anerkjenne de som har gått videre fra barne- og ungdomsteateret, og som nå er under eller etter utdannelse, eller jobber i frie scenekunstgrupper med egeninitierte prosjekter.

Rampelys FAMILIEDAG

En helgedag under festivalen åpner vi foajeen på Black Box teater til en åpen familiedag. Arrangementet er gratis og åpent for familier og interesserte som vil komme på kortere eller lengre underholdning. Foajeen vil bli rigget til med forestilling, verksted og underholdning gjennom stasjonsbasert inndeling.