Onsdag 3. Mai viet Rampelysfestivalen en hel kveld til de unge voksne.

Rampelys GNIST er en egen festival for de unge voksne kunstnerne i alderen 18-28 år. En kveld i løpet av festivalen tar de unge kunstnerne over scenene og foajeen på Black Box Teater. Rampelys GNIST er et tiltak for å anerkjenne de som har gått videre fra barne- og ungdomsteateret, og som nå er under eller etter utdannelse, eller jobber i frie scenekunstgrupper med egeninitierte prosjekter.

Julius. Foto: Yasmin Emeci

Først ut på Rampelys GNIST var teatergruppen Fornøyd med egen innsats som presenterete forestillingen ”Julius”. Førnøyd med egen innsats består av Jacob Vigeland og Daniel Lien. De har begge skuespillerutdannelse fra utlandet.

Stykket handler om Kristian som sliter psykisk etter dødsfallet til sin bror Julius. Han bruker apekatten Julius til å bearbeide sorgen og komme  seg videre i livet. Gjennom stykket går Kristian gjennom minner hvor noen av disse minnene er blitt rare ettersom han fortrenger dem. På slutten av stykket får vi se de ekte minnene. Skuespillerne var veldig flinke og det var tydelig at skuespillerne hadde jobbet bra med forestillingen.

Det var god stemning i salen og publikum lo og koste seg. Publikum var fornøyde med forestillingen og synes skuespillerne var veldig flinke.

 

Kompani kWh

Etter en pause var det en Norgespremiere på Black Box teater. Kompani kWh fikk i år rettighetene til ”Fremtidens historie” som er skrevet av Christian Lollike. ”Fremtidens historie» hadde faktisk Norgespremiere på Rampelys GNIST ved Rampelysfestivalen.

Kompani kWh Foto: Yasmin Emeci

I stykket møtte vi Taxi-sjaføren, HENNE, som kjører rundt i gatene og møter businessfolk, politikere, kunstnere og uteligger som utfordrer HENNE på mange Plan, men klarer HENNE å ta riktige valg?

Kompani kWh er et ny-oppstartet teaterkompani basert i Oslo, og er bestående av regissør Mine Nilay Yalcin, skuespillere Caroline Karlsen, Christian Grøver Bendiksen, Martine Onstad, Preben Liland Madsen, Nadia Helena Gustavsen,  Ragnhild Blomstrøm, Karen Lousie Vuttudal Grindvold, Olav Kåre Dønheim, Margarita Holm og Telma Bekken Lindberg. Kompaniet produseres av Oslo teatersenter under Scenekunst+.

Gruppen er nyoppstartet og jobber nå med å finne formen de ønsker å jobbe i. Grunnleggende for arbeidet er ensemblet, gruppedynamikken og fellesskapet. Kompaniet forsker i forskjellige metoder og uttrykk nå i oppstartsfasen og håper gjennom forskningen å finne sin metode/form å jobbe i.

Folk var veldig positive til Kompani kWh og deres forestilling ”Fremtidens historie”. De skal også spille på IKM 6.og 7.mai, les mer her.

Alle kunstnerne fikk en inspirasjonskilde å tolke fritt. Foto: Stine Håtuft

Det var god stemning i foajeen mellom og etter forestillingene med live musikk og underholdning. Det ble mingling, DJ Saronia spilte funky musikk som disco, soul, hip hop og afrobeat med ny vri som fikk oss i godt humør.

Vi hadde også besøk av malekunstnere på Rampelys GNIST. Det ble arrangert en malekonkurranse i foajeen hvor publikum stemte over hvem av malerne som vant. Kunsterne som deltok var Emil Hauge, Espen Bones von Stein, Marius Loftum, Simon Nergård Scheie og Arturas Aleksandravicius. Vinneren av konkurransen ble kunsteren Emil Hauge og fikk et gavekort på 1000 kroner som premie, i tillegg til at bildet ble solgt på stedet!

Vinner av paint-off Emil Hauge. Foto: Ragnhild Pedersen

Kafeen på Black Box teater holdt åpent til kl 00.00.